Classic Cars i Præstø


Der er noget med havne. De kan et eller andet. Når vejret er godt, emmer de simpelthen mere af sommer end de fleste andre steder.

Det var en af grundene til, at vi vendte snuden mod Præstø Havn søndag den 15. juli, hvor der blev afholdt Classic Cars.

Med i bilen havde vi ‘de to små’, der består af Turbo og By By på 8 år. Trods deres efterhånden fremskredne alder, er de stadig – som de yngste på matriklen – ‘de små’.

For ikke at det skulle blive alt for “det går gak gak op’ i gågaden”, besluttede vi at fjerne det værste damp fra de små, inden vi slap dem ud (ikke i det fri!) på havnen i Præstø. Det blev til en lille hyggelig tur i Faksinge Skov ved Even Sø og Bosai Idrætshøjskole.

Aktivitetsskov
Faksinde Skov er bestemt ikke nogen stor skov, og for vores vedkommende kan det ikke betale sig at køre fra Tybjerg til Faksinge Skov, hvis det kun er for at gå en tur i skoven. Men som en del af en anden aktivitet, så er det en fin lille tur på mellem 2,5 og 3 km. Udover en masse smuk natur, så har stedet også en aktivitetsskov, hvor børn og voksne kan være aktive sammen. Der ligger også shelters og bålplads.

Er man i området, og har man lyst til en lille gåtur, så kan stedet godt anbefales.

Klassiske køretøjer
Videre fra Faksinde Skov gik turen til havnen i Præstø, hvor der både var stumpe-/kræmmermarked og Classic Cars and Bikes.

Et væld af klassiske køretøjer – lige fra personbiler, taxaer og motorcykler til det, man næppe kan kalde den hurtigste knallert på havnen – et line-up af bl.a. gamle Puch Maxi’er. En af dem havde endda den klassiske ølkasse i træ ‘påmonteret’.

Stemning og buffet
Der var masser af god stemning på havnen, hvor de udstillede køretøjer blev besigtiget og havde man spørgsmål, svarede køretøjernes ejere beredvilligt. Havnens spisesteder var fyldt godt op. Nogle indtog frokosten, andre nøjedes med at nyde en kold øl eller et glas hvidvin.

Vi indtog også frokosten på havnen, inden turen gik til Tybjerg igen.

Find jer en havn og nyd sommervejret. Det er skønt. Især, hvis man kan spise noget fisk, mens man nyder stemningen 🙂

Heidi/16.07.2018