Plantainburger

Heidi Taymyr

Sabine Murati har lavet en opskrift på plantain tortillas, som jeg fik lyst til at prøve, for Sabine plejer at lave nogle fede opskrifter.

Ind til min grøntsagspusher i Ringsted og købte plantains, altså grønne madbananer. Og så skulle jeg lige finde på noget at putte i de tortillas, som jeg valgte at døbe om til burgere i stedet for. Det blev tunbøffer og kæmperejer.

Tun og rejer blev lagt i marinade af soja, olie, citronsaft og sød chilisauce, inden begge dele blev lynstegt på panden. Plantainburgerne blev fyldt med rejer og skiver af tun samt blødstegte rødløg, hjertesalat og tomatskiver. Dressingen var dels sød chilisauce, dels en mango/chilidressing, jeg havde stående i køleskabet.

Opskrift på Plantains

  • 550 g grønne plantains (altså vægt uden skræl)
  • 50 g smeltet ghee (almindelig smør eller olie kan også bruges)
  • 200 g vand
  • 1 tsk salt

Ingredienserne blev blendet til en dej fri for klumper. På en bageplade med bagepapir fordelte jeg dejen i 8 stk, og så blev de glattet ud, så de blev nogenlunde runde og ca. ½-1 cm tykke.

De blev bagt i ovnen i 25 minutter. Jeg vendte dem undervejs.

Man skal være opmærksom på, at plantains er ret energitætte, så det er ikke lowcarb mad. Men det mætter til gengæld godt og der er masser af resistent stivelse i plantains.

Det var god mad 🙂

 

Indhold

HF1-2 Rødløg, hjertesalat, tomat
HF3 Tun og rejer
HF4 Plantains
Fedt Dressing
‘Gratis’ chilisauce, krydderier.

Fedt: Ghee, olie til stegning af fisk og skaldyr.

Heidi Taymyr
——————-