Mund-til-mund laks


Jeg fik genfortalt denne ‘opskrift’ fra en, der havde gættet sig til den, efter at have smagt den på en restaurant – og i virkeligheden er der ikke nogen opskrift. Det hele drejer sig om at blande varmrøget laks med rygeost.

Den kan sikkert laves i mange varianter, og det er ikke sikkert man vil kunne kende den, hvis man besøger den pågældende restaurant og bestiller retten. Men her er min udgave af ‘Mund-til-mund laksen’. Som du kan se, er der ikke angivet mængder. Det er en smagssag.

Ingredienser

  • 1 pakke varmrøget laks (jeg købte en pakke pulled laks i stedet for)
  • 1 bøtte rygeost (jeg brygte Thrane 1% røgeost, lavet på skummetmælk – 61 kcal / 100 g)
  • Krydderier (jeg brugte citronpeber, salt og sød chilisauce)
  • 1 skive rugbrød
  • 40 g smør
  • Spinatblade
  • Cherrytomater

Fremgangsmåde

Bland den varmrøgede laks (jeg havde ca. 125 g) med en passende mænge rygeost (jeg tror måske jeg brugte 3 spsk). Tilsæt krydderier og bland godt.

Put rugbrød i en minihakker, så det bliver til en slags grov rasp. Steg i smør til rugbrødet er sprødt. Hæld det op i en si, så det overskydende smør forsvinder (og det er faktisk mindst halvdelen, selvom rugbrød suger smør).

Anret Mund-til-mund laksen med spinatblade, cherrytomater og drys med ristet rugbrød.

Næringsindhold
587 kcal for hele portionen / 172 pr. 100 g
OBS! Hvis man undlader rugbrødskrymmel på toppen, så sparer man 86 kcal på hele portionen. Man har så ikke behov for smør, men kan evt. erstatte fedtrationen med 2 spsk. hakkede solsikkekerner, der puttes over i stedet for rugbrød.

SENSE
HF1-2: Cherrytomater, spinatblade
HF3: Laks, Rygeost
HF4: Rugbrød
Fedt: Smør
——————-