Det er godt nok retro!


På denne side lægger jeg pivgamle billeder ind, når jeg har tid, lyst og lejlighed! Ældste nederst, nye øverst – altså i den rækkefølge de er lagt på, ikke i ‘alder’!


09.03.2003

I 2000 vandt jeg en rejse til Crufts – verdens største hundeudstilling. Desværre kom der noget dyreinfluenza (vist nok noget med køer!!) i vejen og Crufts blev aflyst lige præcis det år (2001, hvor jeg havde vundet billetten til!).

I 2003 besluttede jeg mig for, at jeg altså ville se og opleve Crufts. Og ikke bare som turist. Næh nej, jeg tog på bustur med to hanhunde. Peek-a-boo (multich. Taymyrs Peek-a-boo), vi selv havde boende og Fister (multich. Taymyrs Special Effect), der var udstationeret hos Sanne.

Det var ikke nødvendigvis nemt at rejse afsted med to store hunde i to store bure, men det gik og jeg fik oplevet det – for første, sidste og eneste gang!

Jeg er den eneste, der er tilbage af os 3. Og det var jo endda også ved at ryge i svinget i 2010 😉
Man kommer til at se temmelig meget anderledes ud på 14 år !!!!!!!!!!!!!


Denne omgang retro sender os tilbage til 22. april 2007, hvor vi for første gang var ude og se når de økologiske køer blev lukket ud på græs !! Det er sjovt at se de store og ærlig talt lidt kluntede dyr springe rundt i total glæde. Som det kan ses på billederne, var der andre end os, der valgte at se køerne den dag !

Forårsfornemmelser …

 

… og luft under yveret!

 

øKo

 

Mine favoritbilleder fra den dag var, da Xanadoo og baby-Yepper stillede sig op og spillede smarte overfor en øKo.

 

Så hentede den 3 af sine bedste venner, and then the pibe got another sound !!!

 


 

07.08.2014

Temaet for denne retro-update må være “Kendt med de kendte” … eller 15 minutes of fame !

I 2008 var vi en tur i Zoo – som så mange gange før. Dette besøg blev dog lidt anderledes, og absolut noget jeg husker for altid. Vi stod og så søløverne blive fodret, og ‘fodermester’ var Futte (Henrik Futtrup), som vi kendte fra hundeverdenen. Som altid havde jeg mit kamera med – fast monteret om halsen. Og der blev det siddende, da Futte inviterede mig ind til søløverne. Jeg blev lidt befippet og fik i farten ikke givet det til Jesper. Ret træls, når man pludselig får lov til at sidde og kysse med en søløve. Jesper tog lidt billeder med sin mobiltelefon, men det giver jo aldrig specielt gode billeder – og slet ikke tilbage i 2008, der jo rent teknologisk er mange år siden! Vi gik – lidt ærgerlige, men for mit vedkommende høj på oplevelse – videre i Zoo og nede ved flodhestene var der en fyr, der prikkede mig på skulderen og spurgte om jeg var interesseret i billeder af mig og søløven. OM ???? Duuuuh !!! Hvor heldig kan man være. En fyr med et fedt kamera havde stået og fotograferet mit søløvekys, og så stødte vi på ham i den anden ende af Zoo. Fyren fik min email, og få dage senere dumpede dette billede ind i mailboksen. Et minde for livet. Tak til Futte og tak til fotografen, hvis navn jeg desværre ikke fik gemt.

 

Og så var der i 2001, hvor Dansk Siberian Husky Klub – der ikke eksisterer mere – afholdt det traditionelle Novemberløb. Det var året efter Sirius 2000, og hvad var mere nærliggende end at invitere Sirius 2000-folkene med til løbet. På nær et enkelt afbud, så dukkede de op, og jeg fik lov til at fotografere HKH Kronprins Frederik sammen med vores Creuz’R, der året før – altså i 2000 – blev Årets Hund alle racer i Sverige, den første danskejede og -opdrættede hund nogensinde. Men måske mere om det en anden gang.


13.07.2014

Hele 4 billeder bliver det til i denne uge, for min PC er til PC-doktor, og jeg har ikke noget billedbehandlingsprogram de næste par uger, så disse billeder må række indtil da !

 

I sidste uge viste jeg et billede af min fætter Morten, der var svært negativ. Det må jeg hellere råde bod på, så her er et, hvor både fætter Morten og kusine Mia er rigtig glade. Desværre har jeg været et fjols til at notere dato på mine billeder, så jeg har ingen idé om hvornår det er taget. Men Mia er fyldt 29 år og Morten bliver snart 33 år. Det er min far, der forsøger at styre både cykel og børn. Til gengæld kan jeg huske, da jeg tog billedet. Det er taget hos min mormor og morfar, og kondicyklen er min morfars.

Det her billede har jeg heller ingen anelse om, hvornår er fra. Det er fra før jeg fik min første samojedhund, og det var i 1991, så det er nok slut 80’erne. Det er taget hos Michael i Lyngby, og jeg var på vej til Mariannes polterabend. Sættet, der er stribet i hvid og lyserød, er vist det eneste mærketøj, jeg nogensinde har ejet. Det kostede omkring kr. 1.200 på tilbud, og det var rigtig mange penge dengang (også dengang !!), og jeg elskede det. Det var af sådan en kvalitet, at det nok havde været brugbart endnu, hvis jeg havde beholdt det. Min røv – der ellers har kostet væsentlig mere end kr. 1.200 – ville så bare ikke være brugbar i det sæt mere !

Og så var der de glade kano-år, hvor jeg brugte en hulens masse fritid i den olivengrønne kano i søerne omkring Nybro. Det var også lige før jeg fik hund, så det har været i 1988-90. Kanoen er i forgrunden og i baggrunden er jeg ude og sejle kajak, hvilket ikke er det nemmeste her i verden – i hvert fald ikke med min balance !!

 

Og så naturligvis min guldfarvede Honda Civic, som jeg købte for kr. 8.000,-, da jeg fik kørekort i 1988. Det var nu en god bil – altså bortset fra, at den stort set altid fejlede et eller andet. Men det skal så også lige nævnes, at de to ‘bileksperter’, jeg havde med ude og købe den (for kvinder ved som oftest mere om agurkesalat end om brugte biler!!), brillerede med deres viden ved at stå og pointere overfor forhandleren, at “De her lygter virker ikke”. Det var så bilens reflekser ! Den guldfarvede holdt ofte parkeret i Ravnsborggade, og jeg kom i den baggård, hvor Gasolin – eller var det kun Kim L.? – havde øvelokale. Selvom jeg hørte dem, så så jeg dem aldrig, men hvad gør det. “Lidt royal har man vel lov at være” !!!


05.07.2014

Vi tager en tur tilbage til 1979, hvor heste var det eneste ene i min verden. Mette Winter tegnede sjove tegninger, som hun solgte for en slik, og jeg måtte naturligvis eje et af min højt elskede Semper, som jeg passede for ridelærerinde Inge Schultz. Inge blev senere gift til Dahl, og rejste så med sin mand til Singapore. Det var en sørgerlig dag i mit liv, for Inge var alt det jeg gerne ville være, og jeg elskede hende !

Semper var naturligvis mere end bare en tegning, og her er han og jeg – også i 1979. Billedet er taget på BRF – Birkerød Rideforening, der lå i Bistrup på Ny Bakkegård. Jeg arbejde i en periode på rideskolen. Skønt fritidsjob, hvor al indtægt gik til part på en hest. Men det var nogle år senere. Stedet blev styret med hård hånd af berider Jørgen Olsen. Han boede i en lejlighed lige over rideskolen, og vi tøser lavede meget spas med at synge “I østen stiger Olsen op” af Shu-bi-dua. “En stige lang har jeg købt mig, jeg nu får besøgt dig, det gerne jeg har villet tit”. Vi var alle lidt bange for Olsen, men måske var vi også lidt tøseforelsket i ham.

 

Og så må jeg da også lige vise et billede af Inge og hendes Jens. Man sagde i øvrigt om Inge, at hun havde fået sin mørke stemme, fordi en læge engang havde glemt en saks, da han opererede hende. Det troede jeg på i mange år !!! Smukke Inge var alt det, jeg gerne ville være !

 


29.06.2014

Første billede i nomineringen – som jo i virkeligheden er 3 billeder, idet jeg har svært ved at begrænse mig – er fra dobbeltudstilling i Rønne i juli 2002. På lørdagens specialklubudstilling blev Kjudi (multich. Taymyrs Qtie Pie of American Guy) BIR og Best In Show og Jazzy (ch. Taymyrs Ray of Light) blev Best In Show unghund. De unge damer på billedet er mig selv og Janni Morsing. På søndagens nationale DKK udstilling blev Peek-a-boo (aka multich. Taymyrs Peek-a-boo) Bedst i Racen, Bedst i Gruppen og BEST IN SHOW !!! Det var i øvrigt Peek-a-boos første af mange BIS’er netop på Bornholm.

——————-