Grønkålsboller


Man skulle nok have stået tidligere op, hvis man skulle ha’ været den, der opfandt grøntsagsbollen. Den findes i et utal af forskellige udgaver ude i cyberspace … eller i hvert fald opskrifter på den.

Jeg kan jo aldrig rigtig bestemme mig, så jeg har taget lidt fra her, lidt fra der og lidt fra ‘hvad-er-der-i-køleskabet’, og det blev til disse grønkålsboller.

Ingredienser

  • 250 g grønkål
  • 250 g spidskål eller hvidkål
  • ½ frisk chili
  • 75 g solsikkefrø
  • 150 g ost, max 17%
  • 4 æg, m/l
  • 50 g fiberHUSK
  • Salt

Fremgangsmåde

Hak grønkål, spidskål og chili meget fint, f.eks. i blender eller minihakker. Bland med solsikkefrø og put derefter æg i.

Riv osten og put den i blandingen, krydr med salt og bland godt. Til sidst blandes fiberHUSK i.

Lad ‘dejen’ stå og trække i 10-15 minutter.

Form ca. 12 boller af ‘dejen’ og læg dem på en bageplade.

Bages ved 200 grader i 35 minutter.

Smager bedst lune, men kan sagtens køles ned og opvarmes i f.eks. mikroovn.

Næringsindhold og SENSE

HF1-2 : Grønkål, spidskål og chili
HF3 : Æg og ost
HF4 : Ingen
Fedt : Solsikkefrø*
Smagsgivere og ‘gratis’ : FiberHUSK, salt

*) Eftersom solsikkefrøene er puttet i ‘dejen’ hele, vil en del af dem ryge direkte gennem systemet og ud igen. Der er derfor plads til ekstra fedt. Smør en smule smør på eller dyp dem i en god pesto !

Kalorieindhold pr. 100 g – 162 kcal
Kalorieindhold pr. stk. – 132 kcal
Kalorieindhold for hele portionen – 1.447 kcal
——————-