Brændende Blomkålskærlighed


Der findes et utal af opskrifter af den fantastiske spise Blomkålsmos på internettet. Her er min version i en lidt brændende-kærlighed-agtig udgave – som Brændende Blomkålskærlighed!

Ingredienserne

  • 350 g blomkål
  • 50 g neutral flødeost
  • Ca. ½ dl fløde
  • Salt
  • Hvid peber
  • Cayennepeber
  • 1 lille rødløg
  • 1 chorizopølse
  • 1 tsk Soya
  • 1 tsk ghee (eller kokosolie, olivenolie, smør eller hvad du har lyst til at stege løg og pølse i)

Fremgangsmåde

Del blomkål i små stykker og kog det til det er mørt.

Mens blomkål koger, snittes løg i tynde ringe og chorizopølsen skæres i tern. Steg løg på panden i ghee, og når de har fået god farve tilsættes lidt soya i stedet for salt. Lad løgene stege til soyaen ikke længere ligger som væske på panden.

Hvis chorizopølsen er tilberedt på forhånd, så kan ternene komme på panden med løgene lige til sidst, så den bare bliver varm. Er det en rå pølse, så tag løgene af panden og steg pølsen, til den er færdigstegt.

Når blomkålen er kogt mør krydres med salt og de to slags peber. Jeg valgte ikke at bruge andre krydderier. Cayennepeberen var med for at give den et lille spark, men ellers ville jeg gerne holde smagen af blomkålsmosen så ‘ren’ som muligt. Det er fordi jeg rigtig godt kan li’ blomkålsmos. Hvis man gerne vil fjerne lidt af blomkålssmagen, så kan man naturligvis krydre med mere gennemtrængende krydderier (eller endnu bedre – lave mosen af noget helt andet !!).

Tilsæt flødeost og fløde til de kogte, krydrede blomkålsstykker og mos det hele sammen. Jeg valgte at lave en lidt grov mos, hvor der stadig var små stykker blomkål, der ikke var most helt ud.

Det er en ret stor portion med et ret højt kalorieindhold, men jeg havde slet ikke fået HF4 den dag og desuden trænet en del, så det var et perfekt måltid.

Velbekomme!

Næringsindhold

HF1-2 : Blomkål, rødløg
HF3: Chorizo
HF4: Ingenting
Fedt: Friskost, fløde, ghee
Smagsgivere: Soya, salt, hvid peber, cayennepeber

Kalorieindhold for hele portionen: 662 kcal
Kalorieindhold pr. 100 gram: 111 kcal
——————-