Gudeselleri


Denne opskrift havde jeg på den gamle blog, der pist-forsvandt. Den må hellere komme på igen !

Det er faktisk min mand Jesper, der har døbt retten Gudeselleri. Måske er selleri ikke hans favoritspise, men lige præcis denne opskrift rammer lige plet, og han er ret vild med det, så here we go !

Ingredienser (alt på slum)

  • 1 knoldselleri
  • 1-1½ håndfuld cashewnødder
  • 1-2 spsk olie
  • Krydderier (salt, peber, Sriracha hot chili sauce)

Fremgangsmåde

Riv den skrællede og rensede knoldselleri – enten på rivejern, eller i maskine, hvis man har sådan en ! Det skal være ligesom råkost!

Put det revne selleri i et stort ovnfast fad. Tilsæt olie og krydderier og rør det godt rundt. Hak cashewnødder groft og fordel over selleri. Bland let.

Varm i ovnen 20-25 minutter ved 200 grader.

Når sellerifadet kommer ud af ovnen, ser det lidt tørt og kedeligt ud, men når man rører det rundt, så kan man se, at det er blevet blødt og lækkert.

Selleri bliver lidt mere sødt og mindre bittert, når det tilberedes på den måde, og kombineret med cashewnødderne, så giver det en helt fantastisk smag. Faktisk smager det som om der er tilsat fløde – helt uden fløde !!!

Kan bruges som tilbehør til hvilken som helst kødret eller tilsættes lidt edamamebønner og bruges som frokost eller hovedret til en kødfri dag. Til en ikke-kødfri-dag, kan man riste lidt bacon og hælde over, sammen med edamamebønnerne!

Velbekomme!

Næringsindhold (beregnet på 1 kg knoldselleri, 2 spsk olivenolie og 1,5 håndfuld cashewnødder)

KCAL: 85 kcal pr. 100 gram


——————-