Søde kikærter


Stærkt inspireret af Hannah Grants honning/sesam kikærter på mad.tv2.dk:

Ingredienser:

  • 300 g kikærter, opblødte og kogte – eller fra dåse
  • 50 g agavesirup eller fibersirup (jeg udskiftede ca. 1/3 del med chilihonning)
  • 1 spsk sesamolie
  • 2 spsk sesamfrø
  • ½ stk. salt

Fremgangsmåde:

soede-kikaerter_taym6712Læg de opblødte og kogte kikærter på en bageplade (på bagepapir) og bag dem i ovnen ved 180 g i ca. 40 minutter. Hold øje med dem efter 25-30 minutter. De skal have fået kulør og være tørret godt ud, men må ikke være brændte.

Tag dem ud af ovnen og vend dem i en blanding af sirup, sesamolie og salt. Bland derefter sesamfrø i og rør godt rundt.

Læg kikærterne tilbage på bagepapiret (de skal ligge i ét lag) og giv dem yderligere 10 min. i ovnen.

Lad dem tørre og put dem derefter i en opbevaringsbeholder. Vær opmærksom på, at de klistrer sammen, også når de er tørre, så de skal lige brækkes fra hinanden.

En lækker proteinrig, sund snack, når den søde tand skriger efter noget.
——————-