De der tomater, du ved nok … !!!


 

Alle kender fyldte, bagte tomater. Eller gør I? Jeg har lavet dem i snart mange år med jævne mellemrum.

Det slog mig lige, at det måske ikke ER alle, der kender ‘de der tomater, du ved nok … !!!’. Så her kommer de. Hvis du allerede kender dem, så ved du hvor godt de smager. Hvis ikke du kender dem, så synes jeg du skal give dem en chance.

Freestyle-opskrift (udskift fyld efter eget ønske)

Ingredienser

  • Tomater (hvis ikke de er store, så lav 2 pr. person)
  • Forårsløg
  • Sød chilisauce
  • Soyasauce (ikke den billige fra discountsupermarkedet – vælg en ordentlig fra en specialbutik)
  • Fishsauce (og igen – ikke den billige fra discountsupermarkedet)
  • Hvidløg
  • Salt
  • Citronpeber
  • Hytteost, frisk mozzarella eller frisk parmesan
  • Olie til stegning

Skær toppen (IKKE bunden, for den skal de stå på) af tomaterne og gem ‘hatten’. Udhul tomaterne med en ske og gem indholdet (både det faste og våde) i en skål.
Snit forårsløg og hvidløg og put det på en varm pande. Tilsæt de krydderier, du har lyst til – jeg har bare skrevet mine forslag. Den søde chilisauce, soya- og fishsauce giver en god smag, så det vil jeg personligt ikke undvære. Lad det simre til forårsløgene er godt bløde. Hak det udpillede fyld fra tomaterne og kom det på panden sammen med væden. Lad det stege, til væsken er fordampet, og blandingen ikke er alt for våd. Tag det af panden og bland med ost efter eget valg. Sæt låget på hver tomat og smør en smule olie på hver tomat. Stil tomaterne i et ovnfast fad og giv dem 20-30 minutter i ovnen ved 200 grader (varmluft).

Velbekomme !

 

Bagte tomater

Bagte tomater

Bagte tomater

 

———————