Rismelpandekager


IMG_1809Desværre kan jeg ikke huske, hvor jeg i sin tid fandt originalopskriften, men her er min version af pandekager med rismel. De kan også laves med boghvedemel i stedet for.

Ingredienser

  • 200 g rismel
  • 1½ tsk sukker
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk kardemomme
  • ½-1 tsk vaniljepulver (IKKE vaniljesukker!)
  • 4 dl mandelmælk (eller minimælk)
  • 2 store æg
  • Citronskal af ½ citron (økologisk usprøjtet)
  • Ghee til stegning (eller olie)

Fremgangsmåde

IMG_1809Bland de tørre ingredienser sammen og tilsæt mandelmælk (eller minimælk). Pisk sammen og tilsæt æg og citronskal. Pisk det sammen.

Varm ghee på panden, hæld ca. 0,75 dl dej (alt efter hvor store og/eller tykke du ønsker dem) på den varme pande og steg den et par minutter på hver side. Den skal være gylden.

Når alle pandekagerne er stegt (og ligger lunt på en tallerken med sølvpapir over), kan du evt. blande en banan med lidt skyr som topping – og så en måske en enkelt stribe chokoladesovs !

Velbekomme!

——————-