De næsten sukkerfrie muffins


Muffinblog_IMG_5397

I mine gemmer fandt jeg en opskrift på cupcakes med sorte bønner og mørk chokolade, men jeg havde pintobønner i fryseren og ingen sorte bønner, så jeg besluttede mig for at ændre lidt i opskriften.

Det endte med denne opskrift (som jeg lavede i halv portion):

24 mini eller 12 almindelige cupcakes

  • 200 g kogte hvide bønner – eller i mit tilfælde Pintobønner (oprindeligt: sorte bønner)
  • 100 g blødt smør – jeg brugte ghee i stedet for almindelig smør.
  • 100 g Sukrin fibersirup klar (oprindeligt: rørsukker)
  • 100 g smeltet lys chokolade (oprindelig mørk chokolade) – og det er så her det sukkerfrie ryger !!
  • 1 spsk. kanel (oprindelig 0,5 dl kakao)
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 knsp salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk natron
  • 5 stk æg

Sukkerfrie muffinsSådan gør du

  1. Varm Sukrin Fibersirup op i en gryde, til det bobler.
  2. Blend bønnerne i en foodprocessor, kom ghee (eller smør) og det boblende fibersirup i foodprocessoren og blend til massen er glat og samlet.
  3. Kom smeltet chokolade i og blend igen.
  4. Bland kanel, vanilje, salt, bagepulver og natron sammen og kom det i kagemassen.
  5. Blend æggene i, et ad gangen.
  6. Fyld kagemassen i 24 mini forme eller 12 muffinforme og bag dem ved 185 grader i 20-35 minutter, eller til de er gennembagte (ved halv portion og min størrelse forme, blev der 10 muffins og de fik 20 minutter)
  7. Lad dem køle til stuetemperatur

Frosting
Louises lækkerier fandt jeg opskriften på Fluffy White Frosting, som jeg ændrede lidt i. Der skulle oprindelig 0,4 dl vand i, som skulle varmes op med sukkeret, men det gør jeg ikke næste gang, for fibersiruppen er jo allerede flydende. Her er opskriften, som jeg laver den næste gang:

  • 1 dl Sukrin fibersirup klar (oprindelig: 1,2 dl sukker)
  • 1/4 tsk citronsaft
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1 æggehvide (evt. pasteuriseret)

Sådan gør du:

  1. Varm fibersirup i en gryde til det bobler.
  2. Tilsæt citronsaft og rør det sammen.
  3. Pisk æggehviderne, til de er helt faste.
  4. Pisk MEGET LANGSOMT fibersirup i de piskede æggehvider i en tynd stråle. Når det er pisket forsigtigt i, så bare pisk løs på fuld knald.
  5. Put æggehvidemassen i en sprøjtepose og lav swirls på dine cupcakes.

De smagte faktisk rigtig godt, så velbekomme !!
———————–